Om mig

Välkommen till oss!

 

Jag heter Monika Johansson och bor med min familj i Kågeröd i Skåne. Min familj består av min man, Roland Johansson och vårt barn Mikael, Corgihundarna Puksipuuns Made for Zodias, kallas Carrie, Zodias Leo, kallas Leo, Cuuchin Dusty Springfield, kallas Dusty, Älvdrottningens Sky Witch, kallas Loppan och Älvfdrottningens Sweet Sheila, kallas Sheila. Jag har 3 barn sedan ett tidigare äktenskap, Helena som bor i Karlskrona med sin sambo Magnus, Pernilla bor i Jönköpings tillsammans med sin sambo Jack och sist ut att flytta hemifrån av de stora var Mattias men han bor kvar i Kågeröd i en egen liten lägenhet.

 

 

Min första hund skaffade jag 1989. Det var en dobermann hane som hette Juvelens D Black Rubin Filius. Han blev SUCH, LP 1,2 och 3, SelitLCH, Korad med 217 poäng och uppflyttad till elitklass spår. Tränade även en del skydd med honom. Vi hade otroligt mycket kul ihop. Passade mig då som handen i handsken eftersom jag är tränings och tävlingsnarkoman och han älskade att träna.

Nästa hund blev en Irländsk varghundstik som inköptes 1990 som hette Rösamaffians Chianti. Hon blev början på min första kennel som jag hade mellan 1994 och 2000 där jag födde upp, först Irländsk varghund men så småningom även Mellanschanuzer p/s .

Min nästa hund blev då en mellanschnauzer som kom till mig 1995. Hon hette Flay-Goons Gianni.

Rösamaffians Chianti fick tyvärr bara en kull, varken hon eller valparna klarade sig inte vid nästa valpning, men Flay-Goons Gianni fick två hos mig och en hos sin uppfödare.

1997 var det dags för nästa hund, ytterligare en Irländsk varghund, Wolf Tone Mandy. Hon fick 2 valpkullar.

Det året köpte jag också en strävhårig Holländsk Herdehund men hon fick aldrig några valpar då jag inte ansåg att hon var tillräckligt bra.

 

1999 blev jag färdig hundfysioterapeut och 2000 var jag även hästfysioterapeut. Arbetade en hel del som fysioterapeut då

men har numera tyvärr inte tid till det.

Har även varit hjälpinstruktör på Svenska brukshundsklubben i ett par omgångar.

 

Min sista hund Flay-Goons Gianni, avled sommaren 2008 och då bestämde jag mig för att nu var det dags för en ny ras. Jag ville inte ha en trimras till, ingen ras med en massa pälsskötsel, inte någon ras som krävde att få arbeta utan nöjde sig med husbehovs lydnad och sist men inte minst skulle få plats i våra Toyota Yarisar, med andra ord en ganska liten hund. :-)

Men den skulle inte vara för liten heller. Jaha, och var hittar man en sådan hund. Lusläste SKK:s raslistor, tittade på olika hemsidor och hittade slutligen 3-4 raser som skulle kunna passa. Tog med familjen till SKK:s Sofiero utställning och visade dessa. Ingen föll väl övriga familje medlemmar i smaken direkt.

Efter det så gick vi en sväng på utställningsområdet varpå min minsta dotter fick syn på Corgi ringen och tyckte att vi skulle titta på den rasen också. Javisst varför inte, och bland det första vi fick se var en Corgi hane som låg i sin husses famn på rygg och mös. Vi pratade med ägaren och kelade med hunden och sedan var vi allihop helsålda på Corgis. Även jag, trots att Corgi inte hörde till mina "utvalda" raser.

I januari 2009 kom så Zodias Leo in i vår familj och det blev början till en vänskap med Agneta Jonsson som tyvärr så tragiskt efter en lång tids sjukdom gick bort i september 2009. Det resulterade i att Leos mamma, Puksipuuns Made for Zodias, Carrie, kom hem till oss. Och den 8/4 2010 föddes så vår första men Carries andra corgi-kull. Och där blev det en tik, Lilly, och henne behöll vi och hon fick 3 kullar hos oss, men hon bor numera hos Helena i Karlskrona tillsammans med Grim som är Lillys bror och Älvin som är Grims son.

I mars 2012 var jag i England och hämtade Pemcader Athena, Missy. Missy är numera pensionär och bor i Malmö.

Den 23/1 2014 föddes Missys första kull och ur den kullen behöll vi en tik, Thea. Thea fick tyvärr flytta 2017 då det blev bråk i flocken och följde med en av sina döttrar till Helsingborg.

Lina är en dotter efter Leo och hon kom hem till oss i september 2016. Och Dusty kom till oss i januari 2017 ändå från Australien.

Loppan är vår yngsta familjemedlem och hon är efter en tik som heter Lisa som har varit en fodertik till oss. Lisa är dotter till Lilly och är från hennes sista kull. Hennes pappa, Fairys Gift Wizard Harry Potter, bor i Moskva och var på tillfälligt besök här julen 2014.

 

Vi ger våra hundar färskfoder, Fodax. Det började vi med hösten 2011 och när vi var på utställningar 2012 så var det många som frågade vad vi hade gjort med våra hundar, om vi hade bytt foder. Och ja, det hade vi ju... Och efter foderbytet så har hundarna, framförallt Leo, fått jättebra resultat. Bla Årets Pembroke 2012, 2013 och 2014. Det är lite meck att fodra med färskfoder, framförallt när vi reser, men det är det värt. Hundarna har jättefina pälsar, bajsar bra, fiser inte och är pigga och glada.

 

Våra valpar föds i sovrummet där de tillbringar sina första veckor, därefter flyttar de ut i "hundrummet" där de får större plats och blir mer en del av familjen. Givetvis så kommer de också ut i resten av huset men under lite mer kontrollerade former. Därmed är de vana vid alla de ljud som förekommer i ett normalt hem, såsom dammsugare, tv, skrammel med kökredskap mm mm.

Hundrummet är ett rum som ligger centralt i huset, som är hundarnas. Där har de en egen liten soffa som de märkligt nog hellre ligger under, samt lite andra filtar och hundkuddar att mysa i.

 

Valparna levereras SKK-registrerade, vaccinerade, chips-märkta, avmaskade, veterinärbesiktigade och doldafel-försäkrade samt får med sig diverse saker till sitt nya hem såsom skötselråd, snuttefilt, valpmat, lite leksaker mm.

Kennel Älvdrottningen premierar Dig som vill arbeta med Din hund. Det innebär att efter att Din hund har genomfört BPH så får Du anmälningsavgiften, för närvarande 650:- tillbaka av oss. Du får också någon form av premie när din hund har blivit champion, tagit Lydnadsprovsdiplom eller blivit uppflyttad i klasserna i agility eller bruks.

 

Älvdrottningens kennel har fått sitt namn av det faktum att enligt sägnen så använde älvorna Corgis till dragdjur förr i tiden och men kan fortfarande se märkena efter selarna på vissa hundar och eftersom drottningen av England har Corgis så ja... där har du namnet: Älvdrottningens!

 

Vårt mål är att föda upp mentalt och fysiskt friska valpar och att hitta aktiva och engagerade familjer till dessa.

Vi kommer regelbundet att ha valpträffar för både gamla och nya valpar, där hela familjen är välkommen och vi kommer att under hela valpens levnad ställa upp med råd, hjälp och glada tillrop när så behövs. :-)