Om mig

Kennel Älvdrottningen

Liten uppfödning av Welsh Corgi Pembroke

 

Senast uppdaterad 2014-07-14

 

 

Välkommen till oss!

 

Jag heter Monika Johansson och bor med min familj i Kågeröd i Skåne. Min familj består av min man, Roland Johansson, våra barn, Helena, Mattias, Pernilla och Mikael, Corgihundarna Puksipuuns Made for Zodias, kallas Carrie, Zodias Leo, kallas Leo, Älvdrottningens Firefly, kallas Lilly, Pemcader Athena, kallas Missy och Älvdrottningens Amalthea kallas Thea. Helena och Lilly bor dock inte hemma längre utan har flyttat till Ronneby till Helenas pojkvän Magnus. Även Pernilla har nu flyttat för att läsa vidare på Jönköpings högskola och sist ut att flytta hemifrån av de stora var Mattias men han bor kvar i Kågeröd i en egen liten lägenhet.

 

 

Min första hund skaffade jag 1989. Det var en dobermann hane som hette Juvelens D Black Rubin Filius. Han blev SUCH, LP 1,2 och 3, SelitLCH, Korad med 217 poäng och uppflyttad till elitklass spår. Tränade även en del skydd med honom. Vi hade otroligt mycket kul ihop. Passade mig då som handen i handsken eftersom jag är tränings och tävlingsnarkoman och han älskade att träna.

Nästa hund blev en Irländsk varghundstik som inköptes 1990 som hette Rösamaffians Chianti. Hon blev början på min första kennel som jag hade mellan 1994 och 2000 där jag födde upp, först Irländsk varghund men så småningom även Mellanschanuzer p/s .

Min nästa hund blev då en mellanschnauzer som kom till mig 1995. Hon hette Flay-Goons Gianni.

Rösamaffians Chianti fick tyvärr bara en kull, varken hon eller valparna klarade sig inte vid nästa valpning, men Flay-Goons Gianni fick två hos mig och en hos sin uppfödare.

1997 var det dags för nästa hund, ytterligare en Irländsk varghund, Wolf Tone Mandy. Hon fick 2 valpkullar.

Det året köpte jag också en strävhårig Holländsk Herdehund men hon fick aldrig några valpar då jag inte ansåg att hon var tillräckligt bra.

 

1999 blev jag färdig hundfysioterapeut och 2000 var jag även hästfysioterapeut. Arbetade en hel del som fysioterapeut då men har numera tyvärr inte tid till det.

Har även varit hjälpinstruktör på Svenska brukshundsklubben i ett par omgångar.

 

Min sista hund Flay-Goons Gianni, avled sommaren 2008 och då bestämde jag mig för att nu var det dags för en ny ras. Jag ville inte ha en trimras till, ingen ras med en massa pälsskötsel, inte någon ras som krävde att få arbeta utan nöjde sig med husbehovs lydnad och sist men inte minst skulle få plats i våra Toyota Yarisar, med andra ord en ganska liten hund. :-)

Men den skulle inte vara för liten heller. Jaha, och var hittar man en sådan hund. Lusläste SKK:s raslistor, tittade på olika hemsidor och hittade slutligen 3-4 raser som skulle kunna passa. Tog med familjen till SKK:s Sofiero utställning och visade dessa. Ingen föll väl övriga familje medlemmar i smaken direkt.

Efter det så gick vi en sväng på utställningsområdet varpå min minsta dotter fick syn på Corgi ringen och tyckte att vi skulle titta på den rasen också. Javisst varför inte, och bland det första vi fick se var en Corgi hane som låg i sin husses famn på rygg och mös. Vi pratade med ägaren och kelade med hunden och sedan var vi allihop helsålda på Corgis. Även jag, trots att Corgi inte hörde till mina "utvalda" raser.

I januari 2009 kom så Zodias Leo in i vår familj och det blev början till en vänskap med Agneta Jonsson som tyvärr så tragiskt efter en lång tids sjukdom gick bort i september 2009. Det resulterade i att Leos mamma, Puksipuuns Made for Zodias, Carrie, kom hem till oss. Och den 8/4 2010 föddes så vår första men Carries andra corgi-kull. Och där blev det en tik, Lilly, och henne har vi behållt.

I mars 2012 var jag i England och hämtade Missy.

 

Våra valpar föds i sovrummet där de tillbringar sina första veckor, därefter flyttar de ut i "hundrummet" där de får större plats och blir mer en del av familjen. Givetvis så kommer de också ut i resten av huset men under lite mer kontrollerade former. Därmed är de vana vid alla de ljud som förekommer i ett normalt hem, såsom dammsugare, tv, skrammel med kökredskap mm mm.

Hundrummet är ett rum som ligger centralt i huset, som är hundarnas. Där har de en egen riktig säng som de märkligt nog hellre ligger under, samt lite andra filtar och hundkuddar att mysa i.

 

Valparna levereras SKK-registrerade, vaccinerade, chips-märkta, avmaskade, veterinärbesiktigade och doldafel-försäkrade samt får med sig diverse saker till sitt nya hem såsom skötselråd, snuttefilt, valpmat från Vom og hundemat, lite leksaker mm.

Kennel Älvdrottningen premierar Dig som vill arbeta med Din hund. Det innebär att efter att Din hund har genomfört BPH så får Du anmälningsavgiften, för närvarande 750:- tillbaka av oss. Du får också någon form av premie när din hund har blivit champion, tagit Lydnadsprovsdiplom eller blivit uppflyttad i klasserna i agility eller bruks.

 

Älvdrottningens kennel har fått sitt namn av det faktum att enligt sägnen så använde älvorna Corgis till dragdjur förr i tiden och men kan fortfarande se märkena efter selarna på vissa hundar och eftersom drottningen av England har Corgis så ja... där har du namnet: Älvdrottningens!

 

Mitt mål är att föda upp mentalt och fysiskt friska valpar och att hitta aktiva och engagerade familjer till dessa.

Jag kommer regelbundet att ha valpträffar för både gamla och nya valpar, där hela familjen är välkommen och jag kommer att under hela valpens levnad ställa upp med råd, hjälp och glada tillrop när så behövs. :-)